De eerste reacties…

Na bijna twee jaar is het er dan eindelijk, het boek van Herman van Hijum en mij: het stelsel van crisisbeheersing; de besluitvorming ontleed. Meer dan 230 exemplaren zijn er al verkocht. Dat is best gaaf!

Het boek wordt gebruikt om na een training aan deelnemers te geven. Het is gebruikt om een MT van een Veiligheidsregio te triggeren om na te denken over de wijze van inrichting van de crisisorganisatie. Het wordt aangeboden als leesmateriaal op een Hogeschool. Het merendeel bestelt het vooral voor eigen gebruik om al dan niet hun kennis te versterken.

De eerste reacties druppelen langzaam binnen. “Enkele zeer mooie ordeningen, waardevol voor mij als operationeel leider.”  “Ik heb niets met deze manier van informatie-overdracht, misschien wel als het aan de hand van praktijksituaties wordt uitgelegd.” “Eindelijk kan het ook eens teruglezen. De lesstof is fantastisch, maar het helpt enorm om ook dit als naslagwerk te hebben.” “Ik zeg: verplichte kost voor iedereen die werkzaam is in de wereld van crisisbeheersing.” Dit geldt ook voor de training(en).

En ja, er zijn ook reacties van mensen die het boek nog niet hebben gelezen. Die adviseren we toch echt om eerst het boek te lezen, en dan hun kritiek te uitten. Dat is ook wat we willen: kritiek. Zowel positief als negatief.

Na de zomer gaan Herman en ik gericht op zoek naar reacties, om op basis van deze tips en tops te bepalen wat kan er beter in ons boek. Mocht je ons willen helpen met het verbeteren van het boek, graag!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related post

In de media…. luchtalarm

In de week dat ook op de NOS.nl een artikel verscheen met een citaat van mij, volgde ook het onderstaande artikel op De Nieuwsredactie. De Nieuwsredactie is een onderwijsproject van Fontys[...]

In de media … dreigingsniveau 5

Op 23 maart heb ik een blog geschreven op LinkedIn over de impact van het afkondigen van dreigingsniveau 5 als gevolg van een schietincident in Utrecht. Later die week is er op NOS.nl ook een artikel[...]

Startdag crisisbeheersing Rijkswaterstaat MN opnieuw een succes

Dit verslag, geschreven door Rozemarijn Hartkamp, is al eerder intern gepubliceerd.  Op 16 januari was het weer zover. De jaarlijkse crisis-startdag van RWS MN, waar alle rolhouders van onze[...]