Offline…. of toch niet?

Het is tijd om ruim twee weken offline te gaan. Even  de voordelen ervaren van een digitale detox, waarbij vooral de 2 weken volledig tijd voor je gezin hebben wel de allerbelangrijkste is. Geen school. Geen sport. Geen werk. Geen werkmail meer binnen halen op de telefoon. Geen updates meer volgen op LinkedIn, Instagram, Facebook, Twitter, Strava en WhatsApp. Dat gaat prima lukken, weet ik uit de afgelopen jaren!

Maar de Iphone helemaal links laten liggen dat lukt mij niet om drie redenen.

  1. Tijdens het hardlopen wil ik muziek luisteren. Verschillende muzieklijsten op Spotify staan inmiddels offline. Na het hardlopen kijk ik graag terug: hoe ging het eigenlijk? Spotify en Strava blijf ik gebruiken voor mijn eigen individuele behoefte. Het sociale aspect van de sportprestaties applicatie laat ik achterwege: geen afstanden en prestaties van anderen bekijken.
  2. De WhatsApp gaat vanwege familieredenen een of twee keer per dag even aan. De interactie is wel tot een minimum beperkt. Voor echt dringende privézaken hebben we de sms afgesproken, die ook met een hard geluid binnenkomt.
  3. Foto’s. De grote Canon camera gaat wel mee op vakantie, maar ik merk dat wij – ook vrouwlief – veel eerder en meer foto’s maken met onze smartphone. Nu heb ik ook nog voor de IphoneX een onderwaterhoesje gekocht, zodat onderwater ook foto’s te maken zijn. Prachtige foto’s al zeg ik het zelf.

Tot slot: misschien nog wel een vierde reden. De route. Als we onderweg met de navigatie van TomTom vastlopen, dan gaat misschien GoogleMaps wel even aan. Maar ik hoop dat het niet nodig is.

Hierbij nog even mijn afwezigheidsassistent:

“Goedendag,

Ik geniet van een vakantie en ontvang geen mails op mijn Iphone. Mijn telefoon is wel mee op vakantie, maar enkel voor muziek, foto’s en Strava. Verder een digitale detox dus.  Als er iets zeer dringends is, stuur dan een sms.

Fijne zomerweken!”

Tot over twee weken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related post

Complimenten zijn leuk…

Iedereen wil waardering voor zijn of haar werk. Als zelfstandige zijn daarom opdrachtgevers en deelnemers aan de training het ijkpunt voor mij. Berichten op sociale media die positief zijn, zijn[...]

Oude wijn in nieuwe zakken..

Gisteravond kreeg ik een foto doorgestuurd in de WhatsApp-groep van VDMMP. Ook al bestaat adviesbureau VDMMP in zijn oorspronkelijke vorm deze week al drie jaar niet meer, toch blijft de[...]

Ervaring sociale media training GHOR

[vc_row][vc_column][vc_column_text]In de Nieuwsbrief van de GHOR academie is extra aandacht voor de training Werken met sociale media in de warme fase bij de GHOR. De rol en invloed van sociale[...]