Sociale media nog geen vrienden van de GHOR

Vanmiddag begeleidde ik tijdens de relatiemiddag van de GHOR Academie twee keer een workshopsessie. De relatiemiddag was bedoeld voor iedereen die werkzaam is in het veld van de GHOR en opgeschaalde publieke en acute gezondheidszorg. Het doel van de middag was om op zoek te gaan naar de verbinding en het uitwisselen van kennis en ervaring. Waar kunnen de deelnemers elkaar inspireren en vinden?

Na een korte een terugblik op de resultaten van de eerste vijf jaar en een schets van de lopende ontwikkelingen van de GHOR Academie, hebben de ruim vijftig deelnemers  deelgenomen aan twee workshopsessies. Een van Klaas van Tuitjer over regisseren in de veiligheidsketen. En een van mij.

Aan de hand van de onderstaande presentatie heb ik deelnemers uitgenodigd om met elkaar te sparren over het belang van snelheid, interactie en deelmogelijkheden van sociale media in relatie tot de zorgcontinuïteit. Mijn conclusie is op dit moment helder:

sociale media zijn nog geen vrienden van de GHOR, maar kunnen dat wel worden…..

Het gebruik van sociale media als informatiebron en communicatiekanaal staat bij de GHOR nog echt in de kinderschoenen. Het wordt tijd om na te denken over vragen als: Wat kan het realtime uitzenden betekenen tijdens een incident voor de ACGZ en de HIN? En kunnen we net als GHOR Limburg Noord ook WhatsApp inzetten voor de relatie met de zorginstellingen? Of misschien een YouTube kanaal opstarten voor de communicatie met partners? En welke GHOR is net als GHOR Groningen aan het experimenteren met het monitoren van incidenten als input voor de acute en publieke gezondheidsprocessen?

Een handjevol GHOR bureaus zijn dus bezig om vrienden te worden, maar het merendeel staat nog voor de eerste ontmoeting met sociale media. Tijd om de stap te zetten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related post

Bloggen…

Ik heb dit jaar niet zo veel blogs online gezet. Dat wil niet zeggen dat ik geen blogs heb geschreven. Maar meer en meer vraag ik mij: voor wie doe ik het? Eigenlijk vooral voor mijzelf: om mijn[...]

Evaluatie Bestuurlijke informatievoorziening

Het onderzoek naar de bestuurlijke informatievoorziening rondom de incident bij Chemelot op 9 november 2015 is openbaar. Dit was het aanvankelijk niet. Het rapport is te vinden op de site van[...]

E-zine preparatie nafase

Ik heb al eerder een verslag geschreven van de workshop "Wees Voorbereid". Een workshop die ik samen met Eric Seugling heb gegeven op de Landelijke themadag preparatie nafase. Nu is er ook een[...]